Gratis frakt över 615,00 kr

 100% Belåtenhetsgaranti

Beställ idag, skickas omedelbart

 Betala vid mottagande

DenTek Första Hjälpen-kit för Tandläkare

Omedelbar smärtlindring

10% Kombinationsrabatt

141,00 kr
Ej i lager
  • Köp 2 för 126,00 kr varje och Spara 11%

Beställ idag, skickas *idag
Gratis frakt över 615 kr
100% 30-dagars Pengarna Tillbaka-garanti
Handla med förtroende

DenTek Första Hjälpen-kit för Tandläkare

Första hjälpen vid tandvärk, brutna tänder, förlorade fyllningar och trasiga kronor.

Hjälper till att lösa olika brådskande tandolyckor, från lossnade tänder till förlorade kapslar och kronor. Dentek Dental First Aid Kit är till för att ge dig en snabb och bekväm kortsiktig lösning för att ersätta en förlorad tandfyllningshätta, krona eller inlägg. Det kan hjälpa till att återställa funktionen tills du får träffa en tandläkare. 

Produktfunktioner och viktiga fördelar

  • Tillfälligt botemedel för att ersätta en förlorad fyllnadshuvud, krona eller inlay;
  • Eugenol - hjälper till att söva och desinficera det drabbade området;
  • Applicator och spadverktyg för enkel applicering;
  • Tooth saver-flaska medföljer för att skydda brutna eller hela tänder;
  • Det tillfälliga fyllningsmaterialet använder samma ingredienser som tandläkare använder.
 
 

Brugsanvisning DenTek Första Hjälpen-kit för Tandläkare

Instruktioner för att ersätta en förlorad fyllning: Tvätta hålrummet med varmt vatten för att avlägsna matpartiklar. Mätta spetsen på en ny bomullspinne med vätskan från Eugenol-flaskan och applicera på tanden. Undvik att röra omgivande tandköttsvävnad, kind eller tunga med en våt applikatorspets. Lämna inte applikatorn i munnen. Eugenolen hjälper fyllningsmaterialet att sätta sig och fästa vid tandemaljen. Skär med ett spadverktyg eller nyp en liten mängd Temparin Max från flaskan och rulla till en boll mellan fingrarna. Överfyll håligheten något med Temparin Max och tryck in den på plats med applikatorns verktygsspets. Dra ihop tänderna, som om du biter på ett papper, och tugga eller gnugga försiktigt på den ersatta fyllningen ett par gånger för att skapa ett behagligt bett. Använd en fuktig bomullspinne för att ta bort överflödigt Temparin Max från området runt omkring. Fukt kommer att påskynda uppsättningen. Temparin Max stelnar mjukt i munnen inom några minuter, men undvik att tugga på reparationen i 2-3 timmar för att materialet ska kunna stelna helt.

Anvisningar för att säkra lösa kronor, kapslar eller inlays: Prova först kronan, kepsen eller inläggen för att se om du kan passa in den exakt på tandytan igen. Om du inte kan göra det, eller om den kvarvarande tanden är sprucken, fortsätt inte. Om kronan har en stolpe fäst vid den eller om det finns en tandyta kvar inuti kronan kan det hända att Temparin Max inte fäster. Skölj försiktigt tandområdet och insidan av kronan, kåpan eller inlägget med varmt vatten och torka inte. Skär med ett spadverktyg eller kläm av en liten mängd Temparin Max från flaskan, rulla till en boll mellan fingrarna och placera jämnt inuti kronan, locket eller inlägget. Placera kronan, locket eller inlägget på tanden och bita ner och tryck på för att trycka in den på plats. Temparin Max börjar härda inom några minuter, men undvik att tugga på reparationen under minst 2-3 timmar för att materialet ska kunna stelna. Använd en tandborste för att försiktigt rensa bort överflödigt material runt kronan, kåpan eller inlägget.

Ingredienser DenTek Första Hjälpen-kit för Tandläkare

Ingredients for Temparin Max: Zinc Oxide Powder, Calcium Sulphate, Petroleum Jelly, Potassium alum, Paraffin, Aluminum Sulphate, Aluminum Phosphate, Menthol Crystals, Eugenol, Yellow Iron Oxide

Ingredients for Eugenol: Eugenol, Sesame Oil

Write Your Own Review
DenTek Första Hjälpen-kit för Tandläkare
Ditt betyg